بیوریتم چیست؟
بیوریتم چیست؟
بیوریتم یک الگوی مکرر از فعالیتهای فیزیکی، احساسی و ادراکی است که بر رفتار انسان تأثیر میگذارد. این الگوها بر اساس چرخههای زمانی طبیعی و روزانه تعیین میشوند و میتوانند شامل عوامل مختلفی مانند فعالیتهای جسمانی، هوش، احساسات و دمای بدن باشند.
بیوریتمها میتوانند تأثیرات متفاوتی بر رفتار افراد داشته باشند.
به عنوان مثال، در روزهایی که بیوریتم فعالیت جسمانی در اوج خود قرار دارد، افراد ممکن است بیشتر به ورزش و فعالیتهای بدنی علاقه نشان دهند و عملکرد بدنی بهتری داشته باشند.
از طرف دیگر، در روزهایی که بیوریتم احساسات در نقطه بحرانی قرار دارد، افراد ممکن است بیشتر تحت تأثیر عواطف منفی قرار گیرند و عملکرد شناختی و اجتماعی ضعیفتر باشد.
با درک بیوریتمهای خود و تطبیق رفتارها و فعالیتها با الگوهای زمانی مخصوص، افراد ممکن است بتوانند بهبود در عملکرد، روابط شخصی و حالت عمومی خود را تجربه کنند.
اما باید توجه داشت که تأثیرات واقعی بیوریتمها هنوز بهطور کامل تأیید نشده است و بسیاری از علمای روانشناسی و پزشکی به این موضوع انتقاد دارند.
سیکل های مختلف بیوریتم
بیوریتم سیکل های مختلفی دارد که طبق نظریه بیوریتم بدن انسان از 3 چرخه تشکیل شده است و هر کدام از این سیکل ها دوره مثبت ، منفی و بحرانی خود را دارند و جالب است که در این باره بدانید و چرخه های بیوریتم خود را بشناسید.
این سیکل ها یا چرخه ها تعداد دقیق روز را دارند که شما باید آن را بیابید.
همچنین در ادامه به این سه سیکل می پردازیم:
سیکل جسمانی در بیوریتم:
ریتم فیزیکی قبل از تولد و از لحظهی بسته شدن نطفه شکل میگیرد.
این سیکل بر نیروی جسمی، قدرت، بنیه و تکاپوی انسان تأثیرگذار است.
دارای دورهای 23 روزه است که 11.5 روز آن در منطقهی مثبت و پرانرژی به سر میبرد و 11.5 روز دیگر در حالت سطح انرژی پائین و در نتیجه قدرت و استقامت نیز کاهش مییابد.
فیلیس معتقد بود که سیکلهای جسمانی از بافتهای ماهیچهای نشأت میگیرند.
این سیکل به خصلت مردانگی یک فرد برمیگردد و بر شرایط جسمانی وی تأثیر میگذارد. همچنین، غده آدرنال در بدن هماهنگ با سیکل جسمانی کار میکند.
این سیکل کنترلکنندهای بر قوت، تکاپو، بنیه، توان، تحمل، مقاومت، نوآوری و ابتکار است.
زمانی که سیکل جسمانی در بالای خط مبنا قرار دارد (روزهای دوم تا یازدهم)، شرایط فیزیکی و جسمانی فرد شارژ شده است و به مرور تخلیه میشود.
در این حالت، فرد بهتر از پس کارهای فیزیکی برآمده و احساس میکند که نیرومندتر و پرشورتر از قبل است.
احتمال ابتلا به بیماری کاهش یافته و تاب و تحمل فرد نیز افزایش مییابد.
بعضی از پزشکان باور دارند که بین روزهای دوم تا نهم (زمانی که سیکل فیزیکی فرد در منطقهی مثبت قرار دارد) بهترین زمان برای انجام عمل جراحی است.
اما زمانی که سیکل فیزیکی در پایین خط مبنا قرار میگیرد (روزهای سیزدهم تا بیست و سوم)، انرژی تخلیه شده به مرور شارژ میشود.
فرد در این حالت به سادگی خسته میشود و احتمال ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماریها را دارد. این دوره برای بهبود یافتن و تجدید قوا مناسب است. همچنین، بهتر است کارهای فیزیکی خود را در این دوره انجام داد تا انرژی و حالت بالاتری داشته باشید.
سیکل احساسات در بیوریتم:
ریتم احساسات از 4 ماهگی شروع شده، در 2 سالگی رشد میکند و تکامل آن در 6 سالگی و سپس در 18 سالگی است. این سیکل که بر سیستم عصبی، حالات روحانی و احساسات انسان تأثیرگذار است، دورهای 28 روزه دارد که 14 روز اول احساس شادابی، نشاط و خوشبینی را افزایش میدهد و 14 روز دوم در حالت منفی قرار دارد که ممکن است با کسالت، بدخلقی و کج خلقی همراه باشد.
این سیکل که بر سیستم عصبی افراد تأثیر دارد، بخصوص به خصلت زنانگی یک فرد مرتبط است و احساسات فرد را تحت تأثیر قرار میدهد.
تقريباً همه خانم ها وجود این سيكل را در بدن خود حس مي كنند.
این سيكل كنترل كننده حساسيت، مسائل عاطفي، خلق و خوي، حالات روحي، عصبي و ميزان خلاقيت افراد است.
طول زماني كه سيكل در بالاي خط مبنا قرار دارد (روزهاي دوم تا چهاردهم)، خلاقيت، عشق، همكاري و حالات روحي فردي به حالت مطلوبي ميرسد و فردي خوشبينتر و شادابتر از گذشته است.
بالعكس، زماني كه سيكل در پائين خط مبنا قرار ميگيرد (روزهاي شانزدهم تا بيست و هشتم)، فردي به حالات بي حوصلگي، بدخلقي و افسردي دچار خواهد شد.
همچنین، تحريك پذيري و زود رنجي فردي نسبت به قبل افزايش خواهد يافت.
لازم به ذكر است كه حالات مختلف اين سيكل به صورت قابل ملاحظهای تحت تأثير نوع رفتار و خلق و خوي فردي قرار ميگيرد.
يك فردي هيجاني و احساساتي بيشتر از يك فردي معقول و آروم دچار نوسان خواهد شده و تحت نفوذ سيكل احساسات قرار خواهد گرفت.
سیکل ذهنی در بیوریتم:
این ریتم 33 روزه، سیکل بیولوژیکی است که از ترشّح دورهای غدد نشأت میگیرد.
سلولهای مغزی که قابلیتهای ذهنی را کنترل میکنند، تحت تأثیر قرار میگیرند و بر هوش، حافظه، هوشیاری ذهنی، منطق، توانایی استدلال، واکنشها، چالاکی و بلندپروازی تأثیر میگذارد. تلتشتر و همکارانش معتقدند که غده تیرویید همگام با سیکل ادراکی کار میکند. این ریتم که بر قدرت ذهن، کارکرد مغز، میزان یادگیری و حافظه تأثیرگذار است دارای دورهی 33 روزه است که 16.5 روز نمودار مثبت و از روز 17 تا 33 نمودار منفی است.
این دوره مواردي چون توانایی یادگیری، تفکّر تحلیلی، منطق، قضاوت و تصمیمگیری افراد را تحت کنترل خود دارد.
هنگامی که سیکل ذهنی در بالای خط مبنا قرار دارد (روزهای دوم تا شانزدهم) فرد قادر است به نحوی مطلوبتر فکر کند، مسائل را به شیوهای مؤثّرتر حل کرده و در امتحانات موفّقتر عمل کند، حافظهاش بهتر کار کند و تصمیمات درستتر اتخاذ نماید.
این دوره، زمان مناسبی برای تفکر خلاق و کسب ایدههای جدید است.
اما هنگامی که سیکل مزبور در پایین خط مبنا قرار میگیرد (روزهای هجدهم تا سی و سوم)، ظرفیت و توانایی تفکر فرد کاهش مییابد.
وي حافظه و قضاوت ضعیفی از خود به نمایش میگذارد، ممکن است تمرکز کردن برایش سخت باشد، یا این که تصمیمات نادرستی اتخاذ کند. بنابراین بهتر است در این دوره از گرفتن تصمیمات مهم زندگی خود اجتناب کنید و سعی کنید در این زمان آرامش خود را حفظ کنید.
ناحیه مثبت در بیوریتم:
روزهایی که احساس مثبت و خوبی به شما دست میدهد. تمام کارها را به صورت صحیح انجام میدهید و از قدرت خود اطمینان دارید. و همهٔ تلاشهای شما نتیجهٔ مطلوب میدهد. در این هنگام شما در ناحیهٔ مثبت زندگی خود هستید. قدر آن را بدانید و انرژی مثبت خود را به دیگران نیز منتقل دهید. همچنین هنگامی که در دورهٔ مثبت خود قرار دارید، کارهای حیاتی و مهم زندگی خود را انجام دهید.
ناحیه منفی در بیوریتم:
روزهای بد شانس و بدبختانه که هرچقدر تلاش کنید به هدف خود نمیرسید و بلکه دورتر هم میروید. احساس خستگی دارید، حوصلهٔ انجام هیچ کاری را ندارید و احساس آرامش نمیکنید. دقیقاً همین هنگام است که شما در نقطهٔ منفی زندگی خود هستید. بنابراین بهتر است انرژی مثبت خود را جمع آوری کنید و تلاش کنید برای بهبود حالتان.
روزهای بحرانی:
روزي که هر یک از نمودارهای سینوسی محور افقي را قطع مي كنند و از منطقهٔ مثبت وارد منطقهٔ منفي و یا بالعکس مي شوند.
هنگامي كه يك سيكل از سمت منطقة منفي با سطح صفر برخورد كند، گفته مي شود كه فردي روز صفر خود را سپري كند،
و هر بار كه يك سيكل از سمت منطقة مثبت با سطح صفر تلاقي كند، گفته مي شود كه آن فرد در روز بحراني خود قرار دارد.
در روزهای بحرانی، توانایيهای مرتبط با یک سيكل خاص حالتي متزلزل و ناپایدار دارند. روزهای بحراني روزهای تغيير وضع دادن هستند.
پيشنهاد شده كه افراد در طي روزهای بحراني بيشتر مراقب باشند به این خاطر كه به نظر مي رسد سيستم شان در يك وضعيت بى ثبات قرار مي گيرد.
روزهای بحراني به خودي خود خطرناك نيستند و علّت حوادث نمي باشند.
با این حال روزهایي هستند كه يك فردي آمادگي عكس العمل نشان دادن در يك موقعيت ضروري را در سطح بهینۀ ندارد.
درک كردن این دورۀ واكنش ناكارآمد باعث مي شود كه افراد قضاوت های بهتري را در نظر بگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید